EMERSON Industrial Automation & Control - Distribuitor

Solutii pentru automatizări & Managementul producției

profinet_fibra PACSystems RX3i cu PROFINET de la Emerson este un protocol deschis la nivel mondial peste Ethernet standard care permite controlul in timp real, optimizat, al datelor de proces precum si performante remarcabile de automatizare a sistemelor. Destinat aplicatiilor cu un numar mare de marimi I/O, permite gestionarea si conectarea unor cantitati mari de date in timp real care provin de la diverse dispozitive catre aplicatiile din cadrul companiei fara a compromite performanta sistemului.

 

PACSystems cu PROFINET combina tehnologia avansata a controlerelor cu accesibilitatea comunicatiei care se bazeaza pe Ethernet pentru a permite:

 

  • Economie de timp cu aplicatii usor de configurat in vederea unei instalari rapide
  • Siguranta si disponibilitate ridicata, utilizand capabilitati de redundanta dovedite
  • Costuri mai reduse de intretinere, utilizand instrumente software intuitive precum si abilitatea de a efectua corectii cu sistemul in stare de functionare
  • Modalitate de upgrade simpla pentru utilizatorii de comunicatii de date clasice si Genius
  • Productivitate sporita la un cost mai redusprin conectare directa la echipamente de la terti

Stabilind noi standarde pentru integrarea sistemelor deschise, Emerson ofera noua tehnologie PROFINET PACSystems RX3i, componenta a platformei de automatizare PACSystems RX3i, cu suport pentru standardul Ethernet pe infrastructura de cupru si fibra optica (FO), care permite controlul in timp real, optimizat, al datelor de proces precum si performante remarcabile de automatizare a sistemelor.

PROFINET Controller PACSystems RX3i (PNC) este modulul de comunicatie care conecteaza automatul programabil PACSystems RX3i la o retea Ethernet LAN de mare viteza pentru controlul dispozitivelor I/O (intrari/iesiri) distribuite, atingand viteze de pana la 1 Gbps.


PROFINET Scanner VersaMax (PNS) este modulul de comunicatie care interfateaza un nod VersaMax I/O (intrari/iesiri) la distanta cu un modul PROFINET Controller PACSystems RX3i (PNC).

 

Utilizarea PACSystems RX3i cu PROFINET economiseste timp si bani, indeplinind cerinte de comunicatie la distante mari, viteze de transfer ridicate si un numar mare de noduri I/O. Permite comunicarea la distante de pana la 2 km intre noduri fara dispozitive externe si pana la 64 de noduri I/O pentru fiecare modul PROFINET Controller (PNC).

Acest produs nou  combina standarde deschise intr-o solutie care creeaza o valoare semnificativa a fiabilitatii, conectivitatii si performantei. PACSystems cu PROFINET ofera o desfasurare flexibila care minimizeaza necesarul de hardware si problemele de configurare, imbunatateste timpii de functionare ai aplicatiei cu costuri minime si indeplineste cererile utilizatorilor pentru performanta inalta a sistemelor distribuite. PACSystems cu PROFINET este proiectat pentru intreprinderi care migreaza de la sistemele de control centralizat spre structuri distribuite bazate pe Ethernet. O retea de viteza mare cu capacitatea de a oferi o cantitate mare de marimi I/O, fara a compromite performanta, PACSystems cu PROFINET poate functiona in zone cu un nivel de zgomot ridicat si acopera distante mari in timp real, cu o capacitate redundanta pentru a maximiza timpul de functionare.

Utilizand PROFINET combinat cu PACSystems, Emerson ofera toate beneficiile unui sistem Ethernet fara complexitate. Configuratia bazata pe denumiri permite solutii in doar cateva minute. Switch-urile incorporate cu tip de cablu la alegere prin cupru sau fibra optica pentru conexiune directa inseamna ca nu este necesar hardware in plus pentru conectivitate, permitand distante lungi intre nodurile I/O si siguranta crescuta. Adoptarea unui protocol MRP (media redundancy protocol) intr-o topologie tip inel permite clientilor sa puna nodurile in mod offline fara a opri aplicatia. In cazul intreruperii unui fir, sistemul redirectioneaza traficul de date in mai putin de o milisecunda fara a intrerupe nodurile I/O. PACSystems este cunoscut pentru fiabilitatea sa extraordinara pe care o ofera si extensiile PROFINET aduc o semnficatie in plus acestei abilitati.