promotii_bg

evenimente_bg

noutati_bg


Controlere PACSystems RX3i

CPE305_310

Controlere PACSystems RX3i Disponibilitate si Performanta Securizata


Citeste mai mult...

Proficy HMI-SCADA – CIMPLICITY 9.0

proficy_cimplicity_9_web

Solutie client/server bazata pe vizualizare si control


Citeste mai mult...

PACSystems 19“ RXi Display

RXI_Display_fata_web

Control multi-tactil si vizualizarea panoramica a Proceselor Industriale


Citeste mai mult...

QuickPanel+ 7", 10", 12", 15"

quickpanel_plus_web

 

Interfata operator pentru Internetul Industrial disponibil cu display de 7", 10", 12" si 15"

 


Citeste mai mult...
Istoric Evenimente / Masurari si Automatizari 2/2010
10/05/10 Masurari & Automatizari


General Equipment Automation a publicat in revista Masurari si Automatizari nr. 2/2010 articolul: "O abordare revolutionara: Control Redundant Quad"

 

O abordare revolutionara: Control Redundant Quad

 

Asigurarea celui mai ridicat nivel de disponibilitate cu redundanţă inteligentă şi inteligenţă predictivă

 

În acord cu Institutul de Cercetare în Energie Electrică, companiile din anumite industrii pot pierde mai mult de $6.45 milioane pe oră de nefuncţionare, şi un raport de cercetare de la Oracle afirmă că pentru companiile mari, un câştig de numai un procent de disponibilitate valorează $7.358 milioane pe an. Chiar şi la o companie mijlocie, o oră de nefuncţionare poate costa $10,000, care se transforma într-o pierdere de $3.679 milioane pe an cu o pierdere de 5% a disponibilităţii de putere.

 

Afacerile întâmpină din ce în ce mai des nevoia critică de timp de funcţionare, stimulând proprietarii de afacere şi operatorii să adopte şi să investească în ultimele tehnologii care oferă control continuu asupra sistemelor lor de rezervă.


Impactul asupra afacerii, al unei întreruperi neplanificate poate varia de la pierderea productivităţii la pierderea clienţilor, depinzând de modelul afacerii şi aplicaţiei, dar este în mod clar costisitoare şi destabilizatoare. În plus, deoarece multe companii deţin date critice şi servicii care au impact asupra altor părţi importante, orice pierdere este, de obicei, multiplicată – conducând la costuri totale chiar mai mari – atât financiare cât şi operaţionale.


Deoarece costurile datorate unei întreruperi de sistem continuă să se degradeze, companiile din anumite industrii – în special cele bazate pe web, cele concentrate pe suport clienţi, sau concentrate pe securitate – pur şi simplu nu îşi pot permite timpi morţi. În consecinţă, acestea împărtăşesc tot mai mult aceeaşi cerere: de a asigura cel mai înalt nivel de fiabilitate şi disponibilitate a sistemului la nivelul de control, care reprezintă nucleul oricărei soluţii robuste de backup.

 

Sistemul Quad PAC se adresează cererii crescute pentru “timpi morţi aproape zero” în aplicaţii critice pentru spitale, centre de date şi procese critice. Acesta implementează o schemă de „inteligenţă predictivă” unică şi revoluţionară, disponibilă pentru prima dată pe piaţă.

 

GE Intelligent Platforms este în fruntea acestei nevoi în curs de dezvoltare din spaţiul tehnologiei controlerelor redundante. Revoluţionând sistemul redundant tradiţional, oferă o abordare unică cu o soluţie inovativă de control redundant “quad”, care elimină teoretic riscul timpilor morţi, permiţând companiilor să se protejeze împotriva pierderii de productivitate, profitabilitate şi satisfacerii clienţilor.

 

quadredundctrl

 

Schema inteligenţei predictive: În arhitectura Quad PAC, dacă controlerul Master cade, sistemul asigură în mod continuu un calcul în timp real al disponibilităţii de sistem, la orice moment dat, pentru identificarea controlerului de rezervă care are cea mai bună “viziune anticipativă” asupra tuturor componentelor sistemului de control şi I/O distribuite în vederea preluării controlului asupra sistemului, asigurând maximizarea timpului de funcţionare.

 

pdf_icon Articolul "O abordare revolutionara: Control Redundant Quad" publicat in revista Masurari si Automatizari nr.2/2010 (pdf-848KB)