EMERSON Industrial Automation & Control - Distribuitor

promotii_bg

evenimente_bg

noutati_bg


Controlere PACSystems RX3i

CPE305_310

Controlere PACSystems RX3i Disponibilitate si Performanta Securizata


Citeste mai mult...

Proficy HMI-SCADA – CIMPLICITY 9.0

proficy_cimplicity_9_web

Solutie client/server bazata pe vizualizare si control


Citeste mai mult...

PACSystems 19“ RXi Display

RXI_Display_fata_web

Control multi-tactil si vizualizarea panoramica a Proceselor Industriale


Citeste mai mult...

QuickPanel+ 7", 10", 12", 15"

quickpanel_plus_web

 

Interfata operator pentru Internetul Industrial disponibil cu display de 7", 10", 12" si 15"

 


Citeste mai mult...
Acasa
PACSystems Quad Redundancy

PACSystems Quad Redundancy


Reducerea radicala a timpului de nefunctionare in sistemele de productie si infrastructura cu solutia redundanta Quad de la GE

RX7i_new_atricol

Noua tehnologie Quad pentru controlere PACSystems reduce costurile si imbunatateste calitatea si satisfactia clientului prin mentinerea functionala a operatiilor chiar si atunci cand echipamentele se defecteaza

 

27 aprilie 2010, CHARLOTTESVILLE, VA, USA, GE Intelligent Platforms a anuntat disponibilitatea tehnologiei redundante Quad pentru controlerele PAC care ofera o solutie inovativa de control redundant „quad” care in mod virtual elimina riscul aparitiei timpului de nefunctionare, permitand companiilor sa se protejeze impotriva pierderii productivitatii, profitabilitatii si satisfactiei clientilor. Sistemul adreseaza cererea crescuta pentru o redundanta sporita cu viteze mai mari, comunicatii in timp real si transfer de date determinist. Aceasta abordare unica si inovativa elimina virtual timpul de nefunctionare – permitand companiilor sa se protejeze impotriva pierderii productivitatii si profitabilitatii pentru a obtine un avantaj competitiv.

 

In acord cu Institutul de Cercetare pentru Energie Electrica, companiile din diferite industrii pot pierde mai mult de 6.45 milioane dolari pe ora de nefunctionare. Chiar si la o companie de dimensiuni medii, o ora de nefunctionare poate costa 10,000 dolari, care se transforma intr-o pierde de 3.679 milioane dolari pe an cu o pierdere de 5% a disponibilitatii puterii. Prin urmare, companiile impart aceeasi cerinta din ce in ce mai mult: de a asigura cel mai inalt nivel pentru fiabilitatea si disponibilitatea sistemului la nivelul de control, care reprezinta nucleul oricarei solutii robuste de rezerva.

 

“Impactul asupra business-ului al unei pene neplanificate poate varia de la pierderea productivitatii pana la pierderea clientilor, depinzand de modelul afacerii si aplicatiei, si este in mod clar costisitoare si destabilizatoare,” a spus Mark Reitzel, Commercialization Leader pentru solutii aplicate de la GE Intelligent Platforms. “In plus, deoarece multe companii detin servicii si date critice ce au impact si asupra altor parti importante, orice pierdere este, de obicei multiplicata – conducand la costuri totale chiar mai ridicate – atat financiare cat si operationale”.

 

Un sistem de control redundant Quad are patru controlere redundante - un controler Master si trei controlere de rezerva sincronizate. Exploateaza sistemul I/O bazat pe ethernet care isi poate arbitra fara probleme controlul I/O de la unul dintre cele patru controlere. Daca controlerul Master sau oricare dintre componentele sistemului se defecteaza, sistemul identifica cel mai bun controler de rezerva care poate prelua controlul si oferi sistemului capacitatea cea mai ridicata de a rezista la urmatoarea secventa de defectiuni multiple sau in cascada.


Aplicatia Quad PAC consta in doua perechi redundante de controlere PACSystems RX7i de la GE Intelligent Platforms ce lucreaza la unison, cu un total de patru controlere RX7i si elementele asociate acestora (sertare, surse de alimentare, etc). Controlerele pereche sunt conectate prin intermediul unor module de comunicatie pe fibra optica de mare viteza redundante, care ofera rezolvarea sincronizata a logicii programate si transferul de date intre controlere. O tehnologie similara este folosita prin hub-urile retelei pentru a lega toate cele patru controlere intr-o solutie coeziva de redundanta quad.

 

Sistemul Quad PAC I/O implica PACSystems RX3i Remote I/O de la GE Intelligent Platforms si LAN Ethernet redundant. Fiecare sertar I/O distribuit suporta interfete de retea redundante si asigura celor patru controlere intrarile si iesirile I/O ale sistemului intr-un format integral arbitrat. Sertarele I/O distribuite pot fi grupate fie intr-o configuratie simplex (un singur sertar I/O), o configuratie duplex redundanta (doua sertare I/O), sau o configuratie triplex redundanta (trei sertare I/O), in care fiecare sertar I/O comunica in mod independent cu cele patru controlere, si fiecare controler impartaseste aceleasi adrese de intrare si iesire de la fiecare sertar I/O.

 

Caracteristicile solutiei Quad PAC “Smart Redundancy,” un algoritm in curs de a fi brevetat ce calculeaza in mod continuu disponibilitatea relativa a sistemului in timp real si ofera analize predictive ale variabilelor cheie de intrare ale procesului pentru a identifica in mod clar urmatorul controler Master, cel mai capabil sa reziste unei defectiuni in scopul mentinerii disponibilitatii maxime ale sistemului.

 

“Continuitatea operatiilor este critica, si un sistem de control redundant quad asigura ca orice proces poate continua fara intrerupere avand unul dintre cele trei elemente de rezerva pregatite sa preia controlul in cazul in care apare o defectiune”, a continuat Reitzel. „In plus, acest tip de sistem de inalta disponibilitate poate, de asemenea, sa ajute la reducerea costurilor prin permiterea realizarii mentenantei sau schimbului componentelor individuale ale sistemului, fara intreruperi sau pierderi ale redundantei/disponibilitatii .”

 

Pentru mai multe informatii despre produse click aici