promotii_bg

evenimente_bg

noutati_bg


Controlere PACSystems RX3i

CPE305_310

Controlere PACSystems RX3i Disponibilitate si Performanta Securizata


Citeste mai mult...

Proficy HMI-SCADA – CIMPLICITY 9.0

proficy_cimplicity_9_web

Solutie client/server bazata pe vizualizare si control


Citeste mai mult...

PACSystems 19“ RXi Display

RXI_Display_fata_web

Control multi-tactil si vizualizarea panoramica a Proceselor Industriale


Citeste mai mult...

QuickPanel+ 7", 10", 12", 15"

quickpanel_plus_web

 

Interfata operator pentru Internetul Industrial disponibil cu display de 7", 10", 12" si 15"

 


Citeste mai mult...
Istoric Evenimente / Seminar IPIP 16 iunie 2009

20/06/09 Oil&Gas Seminar Review


General Equipment Automation - GEA, distribuitorul autorizat al produselor GE Fanuc in Romania, impreuna cu GE Fanuc Intelligent Platforms, cu sprijinul Institutului de Proiectari Instalatii Petroliere - IPIP, au sustinut seminarul dedicat solutiilor pentru Industria de Petrol si Gaze intitulat :


PROFICY PROCESS SYSTEMS - THE NEXT DCS GENERATION & PAC8000 (MOST) ARCHITECTURE

 

Afis Seminar IPIP


Seminarul s-a desfasurat in data de 16 Iunie 2009 la sediul IPIP situat in Ploiesti, Str. Diligentei, Nr. 18 si avandul ca lector pe D-l Mercin Kervancilar – GE Fanuc Application Engineer.


Seminarul s-a desfasurat dupa urmatoarea agenda:

Inregistrarea participantilor la eveniment, dintre care amintim :

-    Cast SA Bucuresti, Comproiect 92 Ploiesti, Conpet Ploiesti, Electroechipament Industrial - EEI Resita, GEA Timisoara, GE Fanuc Intelligent Platforms, Generic SRL Constanta, IMSAT SA Bucuresti, INCDT Turbomotoare COMOTI Bucuresti, IPA SA Craiova, IPIP Ploiesti, PETROM-OMV Rafinaria Arpechim Pitesti, Roconsult Tech Ploiesti, Robomatic Bucuresti, Rokura Bucuresti, Romgaz SA Medias, Rompetrol Rafinare Petromidia Navodari, Electromatic Systems Brasov, Termoelectrica SA - Electrocentrale Doicesti.


Solutia Proficy Process Systems (PPS):

-    Au fost prezentate notiunile de baza ale noii solutii revolutionare de la GE Fanuc pentru sistemele moderne DCS;
-    Au fost explicate solutiile hardware si software cum ar fi modulele specifice PPS si structura unitara, de sistem integrat precum si modul in care acestea vin in ajutorul industriilor pentru care sistemele vechi DCS nu mai sunt capabile sa raspunda noilor cerinte si anume: rezultate pertinente, coerente si cu valoare adaugata, expertiza si experienta, libertate de configurare, extindere si interconectare, tehnologie contemporana.


Sisteme de securitate industriala & descrierea clasificarii SIL:
-    S-a prezentat conceptul de Safety si clasificare Safety Integrity Level – SIL


Solutia PAC8000 SafetyNet System:

-    A fost prezentata tehnologia MOST si SafetyNet certificata TUV in clasa de securitate SIL2 a solutiei PAC8000, achizitionata de catre GE Fanuc Intelligent Platforms de la MTL Open System Technologies, care ofera solutii cuprinzatoare pentru aplicatiile necesitand siguranta in exploatare, incluzand: sisteme de oprire de proces (PSD), sisteme de oprire de urgenta (ESD) si sisteme de management al arzatoarelor (BMS).


Solutia PAC8000 Process IO:

-    S-a prezentat linia de module I/O de proces robuste, rezistente in medii industriale dure, neprietenoase, de module I/O Intrinsec Sigure (IS) adaugata la solutiile de proces existente in portofoliul GE Fanuc, care este acum in mai mare masura capabila sa satisfaca nevoile sistemelor de proces si de siguranta ale unor industrii de proces cheie incluzand petrol si gaze, chimica si petrochimica, apa si ape reziduale, energetica, metalurgica, minerit, etc. S-a aratat ca modulele I/O de proces MOST ofera o solutie durificata pentru un interval extins de temperatura de la -40°C la +70°C si cu acoperire de protectie a suprafetelor G3. In combinatie cu modulele I/O Intrinsec Sigure (IS), s-a aratat cum acest sistem ofera o solutie distribuita, eficienta din punct de vedere al costurilor, ce poate fi instalata direct in zona de pericol clasificata in Zona 2 de securitate cu cablare directa la instrumentatia instalata in zona de pericol clasificate in Zona 1 de securitate.


Discutii libere/ Intrebari

Evenimentul a prezentat un real interes pentru cei prezenti care au participat activ la desfasurarea lui: proiectanti, integratori de sistem, tehnicieni automatisti cat si beneficiari finali.